Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinak duszony

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 9439

chcesz być silny i zdrowy? jedz szpinak na różne sposoby:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Stopić masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek.

  2. Szpinak umyć, wypłukać, oderwać listki i kilkakrotnie przepłukać je wodą.

  3. Do cebuli i czosnku dorzucić odsączone liście szpinaku. Dodać bazylię, sól i pieprz, wymieszać. Dusić pod przykryciem 5 - 6 minut.

  4. Dokładnie wymieszać jajka z koperkiem i szczyptą soli. Wlać do szpinaku, dusić na małym ogniu, aż jajka się zetną.

  5. Posypać natką. Podawać z kluskami lub pyzami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń