Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny szpinak na gęsto. Świetnie nadaje się do obiadu, jak również jako farsz np. do naleśników.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Gdy szpinak się rozmrozi wrzucamy go do garnka, dodajemy 2 łyżki wody i gotujemy.
W tym czasie roztapiamy w rondelku masło. Gdy się rozpuści dodajemy mąkę i mieszamy tak długo, aż nie będzie żadnych grudek. Dodajemy do szpinaku i zmniejszamy ogień.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Wbijamy jajko i energicznie mieszamy.
Doprawiamy do smaku warzywkiem (uważajcie, żeby nie było za słone ), gałką muszkatołową i ściągamy z gazu.
Wykładamy na talerz i dekorujemy płatkami migdałowymi. Smacznego :)