Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinak z patelni

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 10092

Szybkie i smaczne danie.

Składniki

  • paczka mrożonego szpinaku
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • kilka łyżek mleka
  • sól do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Dołożyć szpinak i wymieszać tak, by nie powstały grudki. Dodać kilka łyżek mleka i posolić do smaku. Podgrzewać około 5 minut na małym ogniu. Szpinak można podawać z ziemniakami albo z jajkiem sadzonym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń