Do góry

Dania główne Przepis na:

szpinak zapiekany

Dania główne

Autor: olit009

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 5

Dodano: 26.04.2009

Odsłon: 3085

smaczne i zdrowe,mozna podawac na cieplo i na zimno jako dodatek do obiadow

Składniki

  • szpinak (moze byc mrozony), 0.5-1 kg
  • boczek, ok 100 gr
  • ser mmozzarella lub inny miekki ser, ok 4 szt lub 200 gr
  • cebula, 1 sredniej wielkosci
  • sol,pieprz, do smaku
  • OLIWA ZOLIWEK, 1-2 lyzki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. szpinak nalezy wrzucic na gotujaca i osolona wode,(jezeli uzywame swiezego nalezy go umyc i oczyscic) gotowac ok 15 minut,odcedzic i wycisnac cala wode

  2. na rozgrzana patelnie wrzucamy boczek pokrojony w kostke,podsmazamy lekko i dodajemy pokrojona cebule,podsmazac ok 5 minut,

  3. na brytanke lub naczynie zaroodporne wlewamy oliwe z oliwek i ukladamy warstwe szpinaku,nastepnie rozdrobniona mozzarelle lub inny ser,boczek z cebula,przykrywamy kolejna warstwa szpinaku posypujemy serem i wkladamy do piekarnika na ok 20 minut

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: szpinak/szpinak

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olit009 26 kwietnia 2009 polecam,bo az trudno uwiezyc ze to szpinak:) polecane zwlaszcza dla niejadkow szpinaku:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń