Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowa pasta z kurczakiem i fetą

Przepis dnia 2008-12-17
Dania główne

Autor: evalon

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 307

Dodano: 14.12.2008

Odsłon: 41517

zdrowe, pyszne i zielone

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy pierś z kurczaka w sporą kostkę i przygotowujemy do niego marynatę: 2 łyżki musztardy, łyżka oleju(oliwy), zioła prowansalskie, sól, pieprz. Zostawimy mięso w marynacie na pół godz. w lodówce. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekany drobno czosnek i dodajemy zamrożony szpinak. Dusimy pod przykryciem. Do szpinaku dodajemy kurczaka(podsmażonego na innej patelni), 2 łyżki śmietany i pokrojoną w kostkę fetę. W dużej misie mieszamy ugotowany makaron z ciepłym sosem szpinakowym i podajemy. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń