Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 238
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 797
Składniki
Świeży szpinak umyć i osuszyć. Pokroić i przełożyć do miski. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Zalać mlekiem i ubijać tak długo ,aż powstanie gęsty sos. Rondel zdjąć z ognia. Do miski ze szpinakiem dodać jajka ,sos beszamelowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka ,zagęścić ją bułką tartą. Ze szpinakowej masy uformować małe placuszki . Obtaczać je w mące ,jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z gotowanymi ziemniakami.