Do góry

Dania główne Przepis na:

Szpinakowy kurczak

Dania główne

Autor: esemeska

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 26

Dodano: 01.10.2009

Odsłon: 1631

Według mnie jest pyszne!! Ale ja po prostu uwielbiam szpinak ;)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi (lub np.udka bez kości) pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Pokroić cebulę i posiekać czosnek dodać do kurczaka - podsmażyć.

  2. Dodać mrożony szpinak ( nie rozmrożony) i podsmażyć aż się roztopi ( nie odparowywać całej wody) Dodać pokrojoną fetę ( napisałam 200g ale może być więcej jak kto lubi ). Nie podsmażać.

  3. Makaron ugotować i dodać do niego powstały sos. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

esemeska 07 października 2009 Lepiej jak się nie "rozwala" , bo wtedy jest wyraźniejszy smak, ale jak się rozwali to też jest dobre. Ja miałam taką co się "rozwaliła" jak podgrzewałam danie jeszcze raz i nie było źle, ale lepiej smakowała jak była w kosteczkach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

danielka28 07 października 2009 czy feta ma się rozpuścić w tym szpinaku? czy lepsza ta feta co się nie rozwala?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

esemeska 02 października 2009 Cebula i czosnek jest podsmażana z kurczakiem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 02 października 2009 Oj już wiem, że by mi bardzo smakowało, też jestem fanką szpinaku :) ale ja bym cebulkę i czosnek podsmażyła ze szpinakiem (oczywiście przed dodaniem fety). Tak czy siak - danie z pewnością jest pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń