Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka chinszczyzna

Dania główne

Autor: AvaGardner

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano: 11.11.2009

Odsłon: 2838

Uwielbiam chinszczyzne ale nie zawsze mam czas zeby wybrac sie do mojego uubionego "chinczyka".Ten przepis jest szybki i latwy:)

Składniki

  • ok jedna mala piers z kurczaka na os
  • maly kawalek imbiru (moze byc w proszku jesli ktos nie ma swiezego)
  • makaron typu "Noodle" (mozna zastapic takim z zupki chinskiej)
  • sos sojowy, ok 2-3lyzki
  • sok z cytryny, polowka
  • chinska przyprawa 5 smakow, lyzka na os
  • miod, ok 1 lyzki
  • swieza kolendka, cebulka dymka
  • sol, pieprz, oliwa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. makaron przygotowac wg przepisu, (jesli ktos uzywa takiego z zupki chinskiej to zalac mniejsza iloscia wodu niz zwykle)

  2. na patelni rozgrzac olej, wrzucis piers pokrojona na male kawalki. Dodac imbir i chilli oraz przyprawe piec smakow.

  3. Jak kurczak sie zarumieni dpdac miod i cebulke dymke i sos sojowy. Wymieszac, wrzucic makaron i kolendre, doprawic do smaku

  4. Podawac od razu, polane sokiem z cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń