Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka pomidorówka

Dania główne

Autor: trele-morele

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 809

Dodano: 02.01.2010

Odsłon: 6151

Szybka zupa, gęsta i pożywna.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bulion wlej do garnka i zagotuj. Następnie wlej przecier pomidorowy i dokładnie wymieszaj.

  2. Łyżką odmierz trochę zupy do kubka i rozprowadź w nim koncentrat pomidorowy. Następnie wlej spowrotem do garnka i wymieszaj.

  3. Gdy zupa się dobrze zagotuje, dodaj śmietanę, mieszając ją wcześniej w szklance z niewielką ilością zupy (dzięki temu na pewno sie nie zważy) . Dopraw do smaku.

  4. Do gorącej zupy dodaj cały ryż, wymieszaj i zakryj pokrywką. Odstaw na jakiś czas, dzięki temu ryż spęcznieje, a zupa będzie bardzo gęsta.

  5. Podając posyp koperkiem, pietruszką lub bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń