Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka sałatka

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1410

Dodano: 06.09.2009

Odsłon: 16903

Szybka sałatka właściwie do przygotowania o każdej porze roku, choć najlepsza, rzecz jasna, z pachnących warzyw z własnej hodowli w sezonie. Na zdjęciu wykonana z podanych składników, ale to tylko jedna z wariacji. Można dodać fetę, cebulę itd.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sałatę porwać na niewielkie kawałki. Pomidor i ogórek i pokroić w półtalarki, paprykę w większą kostkę.

  2. Sos: z oliwą rozmieszać bazylię, doprawić solą i pieprzem. Poczekać chwilkę, żeby bazylia nasiąknęła oliwą.

  3. Tuż przed podaniem sos dodać do warzyw, wymieszać. Pod wpływem soli warzywa puszczą sok, więc sosu będzie całkiem sporo.

  4. Doskonała jako dodatek do obiadu, ale też do wędlin i chleba.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anettan73 04 sierpnia 2012 ...przeciez napisane jest ..z wlasnej hodowli,wiec o co chodzi ???

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 27 grudnia 2011 i wszystko kupione w "sklepie chemicznym" typu kaufland!!! jedzmy nasze polskie przetwory zrobione jesienią sałatki i kiszonki ,bo taki jest u nas klimat i tradycja!!! takie gotowce to dla leniwych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń