Do góry

Dania główne Przepis na:

Szybka surówka z pekińskiej kapusty

Dania główne

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 12.01.2009

Odsłon: 1500

szybka, tania, świetna do dań z kurczaka

Składniki

  • kapusta pekińska średnia, 1 sztuka
  • marchweka, 1 sztuka
  • kwaśna śmietana 18%, 200 g
  • majonez kielecki, mały słoik
  • czosnek, 2 ząbki
  • pieprz, sól, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę myjemy i sztkujemy w drobne piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, łączymy z kapustą. Przygotowujemy sos: śmietanę łączymy z majonezem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem, mieszamy i odstawiamy "do przygryzienia". Surówkę polewamy sosem 10 minut przed podaniem, do smaku dodajemy sól i pieprz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń