Do góry

Zupy Przepis na:

Szybka zupa warzywno-pomidorowa-z ryżem

Zupy

Autor: matus

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 9

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 661

Bardzo smaczna i szybka

Składniki

  • podwujny filet z kueczaka
  • opakowanie włoszczyzny w paski
  • torebka ryżu (może być brązowy)
  • puszka pomidorów (mogą być z bazylią)
  • kostka rosołowa drobiowa lub z indyka
  • sól czosnkowa
  • pieprz kolorowy
  • troszkę śmietany (śmietana nie jest konieczna)
  • pietruszka i szczypiorek
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy w paski lub kostkę (jak kto woli) wrzucamy na wrzącą wodę i pozostawiamy na chwile aby pogotował się sam (tak aby się dokładnie ściął). Następnie wrzucamy włoszczyznę, kostkę rosołową i ryż (opłukany pod bieżącą wodą i wyjęty z torebki). Gdy ryż będzie prawie gotowy dodajemy pomidory i całość gotujemy do miękkości ryżu. Gdy zupa będzie gotowa, czyli wszystkie jej składniki miękkie - dodajemy sól pieprz i śmietanę. Przez chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekaną pietruszkę i szczypiorek.

  2. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń