Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste, delikatne i bardzo smaczne. Sama zjadam pół blachy na raz :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 159
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1534
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Dodawać stopniowo cukier. Ucierać tak długo, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać do masy w dwóch porcjach na zmianę z maślanką, ucierając na średnich obrotach. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, pokroić w poprzek na plasterki i ułożyć dachówkowato na cieście. Posypać jabłka wiórkami masła i cukrem. Piec ok. 35 min w temp. 180.st. Zamiast jabłek polecam również śliwki.