Do góry

Desery Przepis na:

Szybkie ciasto z krakersami

Desery

Autor: sektas4

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 08.12.2009

Odsłon: 4430

Jak nazwa wskazuje robi się je bardzo szybko.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 0,5 litra mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną

  2. Do drugiej połowy mleka dodać mąkę, 2 żółtka, zmiksować.

  3. Wlać do gotującego mleka.

  4. Krakersy ułożyć na blaszce, zalać masą, przykryć krakersami.

  5. Można polać polewą.Można do masy dodać bakalie, wszystko wg. własnych upodobań. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sektas4 22 kwietnia 2011 Duże paczki krakersów, nie mam pojęcia ile one ważą. A blaszka taka większa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiik 23 maja 2010 jakie opakowanie krakersów, bo są różne wagowo?jaka blaszka?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń