Do góry

Desery Przepis na:

szybkie mini napoleonki

Desery

Autor: katti

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 19

Dodano: 24.01.2009

Odsłon: 1888

jest bardzo proste i szybkie a jak smakuje...

Składniki

  • mleko, 5 szklanek
  • torebka budyniu śmietankowego, 1 szt.
  • żółtka, 4 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka, 1/2 szkl.
  • masło lub margaryna, 1 kostka
  • cukier waniliowy, 1 torebka
  • herbatniki zwykłe (szkolne) o naturalnym smaku, 1paczka duża
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.Resztę mleka dokładnie zmiksowac z budyniem,mąką i żółtkami wlać do gotującego się mleka.Mieszając gotować aż zgęstnieje. Połowę herbatników ułożyc na blasze posmarowanej masłem,wylać gorący krem i nałożyć resztę herbatników.Odstawić do całkowitego wystygniecia.Posypac cukrem pudrem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

katti 28 stycznia 2009 jeszcze na krakersach nie próbowałam ale dziekuje spróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nudka 25 stycznia 2009 robię podobnie tylko na krakersach są bardzo dobre polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń