Do góry

Dania główne Przepis na:

szybkie risotto

Dania główne

Autor: pascal

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 757

Dodano: 04.12.2007

Odsłon: 17762

coś z niczego ;-)

Składniki

  • 1 opakowanie parówek Bobaski
  • 250 g ryżu
  • 1 duża cebula
  • 1 opakowanie warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyzka oleju
  • zioła prowansalskie wg uznania
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

adrijah 28 stycznia 2008 a gdzie na zdjęciu są te wszystkie warzywa??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

adrijah 28 stycznia 2008 a gdzie na zdjęciu są te wszystkie warzywa??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń