Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka duszona w marchewkowych patyczkach

Dania główne

Autor: froschek26

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 2

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 587

łatwe i smaczne

Składniki

  • szynka wieprzowa, 1,5 kg
  • marchewka, 5 sztuki
  • cebula biała, 4 sztuki
  • por, 1 sztuka
  • pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy, według uznania
  • oliwa ewentualnie olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso umyć, wysuszyć, wysmarować olejem. Posolić, popieprzyć do smaku. Odłożyć do lodówki na 20 minut.

  2. W tym czasie marchewkę obrać, umyć i pokroić w patyczki, długośc i grubośc wedle uznania i umiejętności. Obrać cebulę i por. Dno naczynia żarodopornego posmarowac olejem badź oliwą. Ułożyć w nim mięso. Na mięso ulożyć cebule i por pokrojone w talarki oraz marchewkę, dodoać liść laurowy i ziele angielskie, przypraić do smaku solą i pieprzem. Wsadzić do piekarnika, piec (dusić w temp. 180-200 st.) Podczas pieczenia kontrolować mięso.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń