Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędliny przygotowane domowym sposobem zawsze dają nam pewność, że nie jemy "chemii" zawartej w wyrobach sklepowych.
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10267
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10267
Składniki
Marynata : piwo, miód, cynamon, kolendrę, kilka ziaren ziela angielskiego utartego grubo w moździerzu wymieszałem. Zapeklowaną szynkę posmarowałem przygotowaną marynatą . Wstawiłem do lodówki na dobę. Tak przygotowaną szynkę obwiązałem sznurkiem spożywczym. Powbijałem goździki ( ilość zależy od indywidualnych upodobań, można pominąć ). Podlałem kilkoma łyżkami piwa. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C , piekłem pod przykryciem ok. godzinę plus 35 minut na zrumienienie ( bez przykrycia ).