Do góry

Przekąski Przepis na:

szynka nadziewana

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6200

Dodano: 02.02.2009

Odsłon: 6958

szynka w nowej odsłonie , a raczej zasłonie ....z galarety

Składniki

  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 20 dag sera zółtego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 0,75 l bulionu ( ja daję kostkę rosołową drobiową)
  • 2 łyżki żelatyny
  • warzywa - do przybrania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wcisnąć czosnek , dodając majonez mieszać tak, aby powstała jednolita ale zwarta masa.Nadziać tym plastry szynki , nałożyć na brzeg i zwijać w rulony. Tak przygotowane szyneczki ozdobić i zalać tężejącą galaretką zrobioną z bulionu i żelatyny ( żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie). Po 2-3 godz w lodówce - można spożywać ,SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń