Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna szyneczka, rozpływa się w ustach.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
W dużym garnku zagotować wodę z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do gorącej zalewy wsypać sól peklową, cukier i rozpuścić. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Marynatę schłodzić do temperatury pokojowej i włożyć do niej mięso tak żeby przykryła je całe. Wstawić do lodówki na około 10 dni. Każdego dnia obracać szynkę w marynacie. Po 10 dniach wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć ulubionymi przyprawami (Ja dałam czosnek granulowany, paprykę słodką i majeranek) Szynkę natartą przyprawami włożyć do foliowego rękawa i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO