Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka w galarecie

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 5428

Dodano: 16.11.2010

Odsłon: 29946

to jest szynka z bogatym wnętrzem

Składniki

  • FARSZ:
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki posiekanych drobno orzechów włoskich
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • ...
  • 15 plastrów szynki konserwowej
  • 0,75l bulionu
  • 2 łyżki żelatyny (kopiate)
  • warzywa - do przybrania
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki farszu ( jaja starte na grubych oczkach) wymieszać dokładnie i doprawić. Schłodzić.

  2. Szynkę zrolować z porcjami nadzienia,ułożyć w głębszym naczyniu i udekorować wybranymi jarzynami. W bulionie ( gorącym) rozpuścić żelatynę , schłodzić i teżejącym płynem zalać roladki .

  3. Całość odstawić do lodówki do zastygnięcia - smaczngo.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 17 kwietnia 2012 żeby zrobić dobry bulion należy długo ale na b. małym ogniu gotować np. kurczaka lub inne mięso +warzywa rosołowe ( bulion mięsny) lub też same warzywa ( bulion warzywny) - przyprawić solą, pieprzem, zielem ang. i liściem laurowym. W przypadku bulionu mięsnego na początku gotowania nalezy starannie zbierać "szumy" z wierzchu . Powodzenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 10 lutego 2011 Ja robie szynke w galarecie nadziewana z troche innym farszem,ale musze przyznac w pokorze,ze swietnie to ulozylas i wymyslilas-chyle czola i robi!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń