Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chcę zaprezentować szybki, świąteczny obiad, a dokładniej jego najistotniejszą część. Do mięsa podałam tłuczone ziemniaki, fasolkę szparagową, ziemniaki i mizerię. Dla chętnych głodnych przygotowałam jeszcze jasny sos pieczeniowy.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Szynkę wieprzową dokładnie oczyszczamy i nakłuwamy widelcem. Przyprawy i oliwę mieszamy w misce, a następnie nacieramy nimi mięso. Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę. Szynkę wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy piwem, obkładamy cebulą i dodatkowo nacieramy wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Całość marynujemy ok 1 godz.
Naczynie żaroodporne wkładamy do zimnego piekarnika i dopiero wtedy go rozgrzewamy ( do 180*C). Mięso pieczemy ok 1,5 godz co jakiś czas polewając je powstałym z pieczenia sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
zdj