Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka z brzoskwiniami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 21.03.2008

Odsłon: 6480

Świąteczna szynka.

Składniki

  • surowa szynka wieprzowa (3 kg)
  • 30 goździków
  • sól i pieprz
  • olej
  • puszka brzoskwiń
  • słoiczek żurawin
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szynkę umyć, oprószyć solą i pieprzem. Naciąć skórę w kratkę i posmarować olejem. W nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną, skórą do dołu. Do brytfanny wlać szklankę gorącej wody i piec 2 godz. 30 min w temp. 220°C. Podczas pieczenia mięso obrócić i polać wytworzonym sosem. Podawać z brzoskwiniami i z żurawiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń