Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona wędlina. Warto robić ,wtedy wiemy co znajduje się w środku. Ze względu na zamiłowanie do oliwek postanowiliśmy zrobić wędlinę z tym właśnie dodatkiem. Doskonałym uzupełnieniem są kapary oraz dodające nieco ostrości pieprz marynowany oraz żółta gorczyca.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36108
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 193
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 418
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36108
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 193
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 418
Składniki
Szynkę kroimy na mniejsze kawałki i razem ze słoniną przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka).
Dodajemy pieprz ,gorczycę białą i żółtą ,kapary ,oliwki i sól. Masę dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce. Po kilku godzinach dodajemy żelatynę ,dokładnie łączymy składniki.
Masę mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy i gotujemy we wrzątku przez 45 min (temperatura 75°C).
Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.
Gotowe