Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pomysł na "sałatkowe" imprezy. Prosty i mam nadzieję,że Wam roladki też będą smakowały ;)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1034
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 120
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 347
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1034
Składniki
Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyścić,odkroić 16. cienkich pasków,resztę pokroić w drobną kosteczkę.
Z pęczka szczypiorku odłożyć 8 najdłuższych gałązek (przekroić je na pół),resztę drobno pokroić.
Drobno pokroić również pieczarki,ogórki,koperek.
Składniki,oprócz szynki,wymieszać w misce dodając tyle majonezu,by wszystko się "skleiło".
Doprawić sosem w proszku,pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Farsz rozłożyć równo na plastrach szynki,roladki zwinąć i każdą związać odlożoną gałązką szczypiorku,dekorując paskami papryki. Roladki ułożyć na półmisku,przykryć folią spożywczą. Folię nakłuć w kilku miejscach,by danie się nie "spociło" i odłożyć do lodówki na około 2. godz.
Życzę smacznego!