Do góry

Desery Przepis na:

Szyszki

Desery

Autor: maciejka

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2155

Dodano: 07.03.2009

Odsłon: 1471

No cóż - raz można nie zdbać o kalorie :P

Składniki

  • krówki klejące, 75 dag
  • Śmietana kremówka, w zależności od potrzeb
  • ryż preparowany, 2 lub 3 opakowania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W kąpieli wodnej (ważne!!!) rozpuścić krówki, gdy powstanie luźna masa, dodać trzy łyżki śmietany,ryż preparowany i wymieszać - w zależności od gęstości masy dodać albo śmietany, albo ryżu - po nabraniu na łyżkę - nie powinna spływać!

  2. Masę lekko przestudzić. Moczyć ręce w lodowatej wodzie, nabierać kopiastą łyżkę masy i formować szyszkę - układać na dużym talerzu tak, by się nie posklejały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pirogronianka 27 grudnia 2009 mniam. Muszę je w końcu zrobić tak się zabieram i zabieram... Pozdrawiam serdecznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń