Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tabbouleh ze świeżymi warzywami na komosie ryżowej z olejem rzepakowym
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 652
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 206
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5161
...ale pyszny.
Odsłon: 754
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 652
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 391
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 206
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5161
Składniki
Komosę zalewam około 300 ml wody i solę. Zagotowuję i pozostawiam na małym ogniu do pochłonięcia wody. Studzę.
Ogórka kroję na pół wzdłuż i łyżeczką wyskrobuję nasiona. Kroję w plastry. Pomidory kroję na ćwiartki albo ósemki – zależy jak duży się trafi. Paprykę przekrawam, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Siekam natkę i pietruszkę. Orzechy i pistacje też. I podprażam na suchej patelni /co za aromat!/. Wszystko mieszam z komosą.
Łączę cytrynę, ocet i olej. Czosnek przeciskam przez praskę. Solę i pieprzę. Zalewam tabbouleh dressingiem i mieszam. Odstawiam do lodówki, do schłodzenia.
Na wierzch układam miętę, sypię orzechami i skórką cytrynową, polewam delikatnie olejem rzepakowym.