Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagiatelle z kurczakiem w sosie smietanowym

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 24.02.2009

Odsłon: 2588

Szybkie i przepyszne, syci na wiele godzin!!!

Składniki

  • tagiatelle, 400 g
  • upieczone piersi z kurczaka, 4 sztuki
  • boczek wedzony, 200 g
  • maslo czosnkowe, 70 g
  • smietana do gotowania, 300 ml
  • sol, pieprz, natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Kurczaka kroimy w sredniej wielkosci kostke, boczek kroimy na cienkie plasterki, a nastepnie w poprzek na paseczki.

  2. Na patelni rozgrzewamy maslo czosnkowe, wrzucamy kurczaka i boczek. Rumienimy, nastepnie wlewamy smietane i dusimy okolo 3-4 minut. Wrzucamy makaron i mieszamy. Dusimy jeszcze 2 minuty, posypujemy natka pietruszki i doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń