Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagiatelle z łososiem

Dania główne

Autor: agniesia1405

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 12.03.2009

Odsłon: 836

bardzo dobre i zdrowe

Składniki

  • łosoś filet, 0,5 kg
  • duża cebula
  • puszka pomidorów w zalewie
  • paczka makaronu Tagiatelle
  • cytryna , pieprz swieżo mielony , sól,
  • świerza bazylia
  • dwa ząbki czosnku
  • oliwa
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. łososia wyczyścić z ości zamarynować najlepiej na dzień przed gotowaniem - zrobić marynatę z soku z cytryny , pieprzu , soli , oliwy zamacerować rybę i włożyć do lodówki

  2. Zamrynowanego łososia upiec na patelni grylowej . Odstawić do stężenia (wystygnięcia) .Na patelni poddusić cebulę pokrojoną w kostkę , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię i pomidory z puszki wraz sosem (pokrojone) doprawić do smaku solą i pieprzem - poddusić. Makaron ugotować z dodatkiem oliwy z oliwek . Na ciepły makaron układać kawałek łososia (może być rozdrobniony) i polać gorącym sosem. Gwarantuję rewelacja

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń