Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Mięso pokroić w paski o szerokości 3 cm, rozgrzać łyżkę oliwy w rondlu, włożyć kurczaka,smażyć aż się przyrumieni.
W tym samym rondlu rozgrzej pozostała oliwę, dodać cebulę pokrojoną w cienkie plastry, czosnek, przyprawy. Smażyć aż cebula będzie miękka.
Włożyć z powrotem kurczaka do rondla, wlać bulion i wodę. Dusić godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę, podgrzewać dalej na wolnym ogniu ok. 30 minut do chwili aż sos lekko zgęstnieje. Dodać pokrojone na pół daktyle, miód i migdały. Posypać świeżymi liśćmi kolendry - jeżeli ktoś je ma :)