Do góry

Dania główne Przepis na:

TAGLIATELLE W SOSIE DROBIOWYM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 22.07.2009

Odsłon: 14891

Coś dla wielbicieli kuchni włoskiej.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowac sos: olej rozgrzac w garnku, zeszklic cebulę, dodac czosnek i smażyc przez 1 min.

  2. Pomidory, pietruszkę, oregano, liśc laurowy i cukier wymieszac z cebulą i czosnkiem, przyprawic solą i pieprzem. Zagotowac sos, poddusic, usunąc liśc laurowy.

  3. Mięso podsmażyc na maśle, aż się zrumieni, przyprawic solą, pieprzem kolorowym i ziołami. Dodac Smietanę.

  4. Ugotowac makaron w osolonej wodzie z łyżką oliwy - al dente. Odlac, przełożyc do talerzy, polac sosem pomidorowym i śmietanowym z mięsem. Posypac serem. Udekorowac oliwkami lub świeżymi listkami bazylii. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń