Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z grzybami i boczkiem

Dania główne

Autor: smok86

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 49

Dodano: 26.01.2008

Odsłon: 2388

Potrawa smaczna, niedroga, prosta.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnie dajemy łyżkę oliwy, wrzucamy pokrojony w małe kawałeczki boczek oraz posiekane w cienkie plasterki pieczarki.Smażymy około 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, czosnek (miazga), pieprz oraz ser pleśniowy. Trzymamy na małym ogniu około 5 min. Można dodać suszone zioła jeśli ktoś lubi. Makaron ugotować na półtwardo, skropić oliwą, polać sosem i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń