Do góry

Dania główne Przepis na:

tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanow serowy

Dania główne

Autor: Eduardo

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 49

Dodano: 15.08.2009

Odsłon: 21179

szybkie, smaczne i proste

Składniki

  • makaron tagliatelle, 500 g
  • filet z piersi kurczaka, 250 g
  • smietana kremówka 30%, 150 ml
  • ser żółty, 75 g
  • czosne, 1 ząb
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. gotujemy makaron al dente, z odrobina soli

  2. kurczka kroimy w kostke, przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką w proszku i bazylią smarzymy na oliwie z oliwek

  3. po kilku minutach zalewamy kurczka smietana, po 5 minutach dodajemy starty ser i posiekany czosnek. przyprawiamy pieprzem i solą do smaku, podajemy makaron na talerzu z gniazdem do którego nakladamy sos

  4. W przypadku gdy nam sie trafi dziwna śmietana, tzn ktora nie sciagnie nam sosu do odpowiednio gestego. Dajemy 50 ml wody z mąka co powinno zalatwic sprawe:)

  5. Przepis mozna modyfikowac :dodając np brokuł, kurki, pieczarki, łososia. Sos smietanowo serowy to baza, reszta zalezy od was.

  6. brukuł podzielony na rózyczki, gotujemy 5 min przed dodaniem do sosu. pieczarki i kurki zasmarzamy najpierw z cebulka. A łosos wedzony kroimy w kostke i dodajemy razem z serem:) pozdrawiam smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń