Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z tuńczykiem

Dania główne

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 2046

pyszne połączenie makaronu i ryby

Składniki

  • makaron tagliatelle
  • oliwa z oliwek
  • tuńczyk w puszce w sosie własnym
  • pomidory w puszce
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 kieliszek białego wina
  • parmezan
  • czarne oliwki
  • sól, pieprz, oregano
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać kieliszek wina, tuńczyka oraz pomidory. Dusić na małym ogniu ok.10 minut, doprawić do smaku. Ugotowane tagliatelle polać sosem, posypać parmezanem i pokrojonymi oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń