Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielony szpinak i żółty makaron, super wiosenne połączenie kolorów. Zimowym akcentem może być ser i śmietana, żeby nie wyszło, że marudzę i zimy nie lubię. Chwila wiosny każdemu dobrze zrobi.
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 330
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 127
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 294
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 330
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13144
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na patelni aż do zeszklenia. Czosnek pokroić w cienkie plasterki i dodać do cebuli.
Wymyte liście szpinaku dodać do cebuli z czosnkiem, wszystko wymieszać i smażyć aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Przygotować posoloną wodę na makaron, ugotować tagliatelle al dente, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Ser pleśniowy pokroić w kostkę i dodać do szpinaku. Wszystko wymieszać aż do momentu gdy ser zacznie się roztapiać, dodać śmietanę. Ciągle mieszać, aż ser połączy się ze śmietaną.
Doprawić do smaku białym pieprzem, gałką muszkatołową i ewentualnie solą. Makaron wymieszać z sosem, podawać ciepły.