Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta brokułowa

Przekąski

Autor: sikorka21

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 3032

Dodano: 27.02.2008

Odsłon: 6439

Chrupiąca i złocista tarta brokułowa.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki ze szczyptą soli,żółtek i masła szybko zagnieść ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. 2. Następnie wylepić natłuszczoną formę ciastem, nakłuć je widelcem i wstawić do gorącego (200 st. C) piekarnika na 10-15 minut, do chwili gdy ciasto nabierze słomkowego koloru. Brokuły podgotować we wrzątku (osolonym) tak by nie były zbyt miękkie, Podzielić na małe różyczki. Układać równomiernie na ciasto, następnie przygotować sos: Wymieszać śmietane z jajkami, potartym serem i przyprawami podanymi w składnikach, gotowym sosem zalać tarte, wstawić do piekarnika jeszcze na 10 do 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jowita 15 kwietnia 2010 pyszna, wypróbowałam i jest pyszna. Ciasto wyszło też świetnie. Używam go jako podkład do wypieku małych tartinek jako foremki na sałatki, bomba.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 15 kwietnia 2010 świetny przepis, tarta zawsze wychodzi a do środka można dać wiel innych pyszności.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń