Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus cytrynowy, który dodałam ostatnio na profilu można jeść jako samodzielny deser lub wykorzystac jako nadzienie do tarty, która jest delikatna w smaku dzięki śmietance, lekko kwaśna i orzeźwiająca dzięki sporej ilości cytryny :-)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 128
Składniki
Ciasto szybko zagnieść, owinąć w folię i schłodzić w lodówce ok. 1 godz. Następnie rozwałkować ciasto, przełożyć do formy na tartę o średnicy 24cm (ja niestety użyłam większej i tarta wyszła bardzo płaska, co nie umniejsza jej walorów smakowych :-) ). Wyrównać brzegi i ponakłuwać spód widelcem. Tartę piec w temp. 190 stopni ok. 15-20 min, wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Spód oraz boki posmarować białkiem, aby ciasto nie nasiąknęło za bardzo musem cytrynowym i dłużej było kruche. Po zmiksowaniu składników musu, wylać go na tartę i wstawic do piekarnika na ok. 30 min. w temp. 160 stopni, aż mus sie zetnie. Ostudzić i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego cytrynowego :-)