Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po przygotowaniu i spróbowaniu masy pojawiły się wątpliwości, czy tarta będzie smaczna, jednak po upieczeniu okazało się, że połączenie marchewki, sera białego i kuminu, jest całkiem do rzeczy. Wyszło tak dobre, że zanim zdążyłam zrobić zdjęcia, znikła połowa tarty. Ciasto francuskie znakomicie tu pasuje. W oryginalnym przepisie były dwie łyżeczki kminu rzymskiego, ale doszłam do wniosku, że to za dużo, gdyż jest to bardzo intensywna przyprawa, dlatego dałam pół łyżeczki i tyle samo pasty imbirowej, którą można zastąpić sproszkowanym imbirem. Zapraszam również na bloga
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Marchewki w całości gotować 30 min. w dużej ilości osolonej wody. W dużej misce wymieszać na jednolitą masę marchwie, ser i przyprawy. Szynkę pokroić w paseczki i przyrumienić na patelni, nie dodając tłuszczu. Formę tarty wyłożyć ciastem francuskim, na nim rozmieścić masę marchewkową i paski szynki. Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.