Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco do kawki, proste ciacho z kwaskowatymi borówkami.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto prócz kakao zagniatamy, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Naszym ciastem wyklejamy foremkę do tarty, najpierw dobrze wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Nakłuwamy widelcem i posypujemy kakao. Składniki na masę czyli ser, jajka,cukry, mąkę,śmietankę i sok z cytryny miksujemy na gładko. Wylewamy na ciasto i układamy borówki.
Pieczemy ok godziny w 180 stopniach, ja w piekarniku umieściłam naczynie z wodą by sernik był bardziej wilgotny. Po upieczeniu możemy polać odrobiną roztopionej czekolady.