Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki deser w sam raz na ciepłe dni;)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35996
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35996
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 293
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
Z mąki, cukru, wody i masła zagnieść ciasto. uformować kulę i owinąć w folię, schować do lodówki na 30 minut. W między czasie przygotować formę. Spód i boki formy smarujemy masłem. Gdy ciasto będzie już schłodzone wykładamy nim formę, następnie nakłuwamy je widelcem i wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
gdały sparzyć wodą i obrać ze skórki, drobno pokroić.
Śliwki umyć, wydrążyć pestki i układać jedną obok drugiej na podpieczonym spodzie.
Następnie w miseczce wymieszać jogurt, jajka, cukier kryształ i cukier waniliowy oraz budyń.
Przygotowaną masą zalać śliwki, wierzch posypać drobno pokrojonymi migdałami. Piec przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.