Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto do kawki.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Wykonanie: Ubić pianę z białek, dodając stopniowo cukier.
Do ubitej na sztywno piany wlać roztopioną i schłodzoną margarynę, wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie zamieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć beziki, zalać ciastem.
Piec w temperaturze 160 stopni około 25 minut.
Po ostudzeniu ciasto wyjąc z formy i ułożyć na ozdobnym talerzu do góry dnem.
Śnieżkę ubić z mlekiem według opisu na opakowaniu, wymieszać z owocami, nałożyć na przygotowane ciasto.
Gotową tartę kroić jak tort. Zamiast śnieżki możemy ubić śmietankę wysokoprocentową z cukrem pudrem.