Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków na kruchym spodzie wg Gordona Ramsay'a.
...ale pyszny.
Odsłon: 688
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 343
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
...ale pyszny.
Odsłon: 688
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 614
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 343
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 140
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5115
Składniki
Spód: Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy jajko i dalej ucieramy. Następnie dodajemy mąkę i miksujemy kilka sekund. Masę wykładamy na blat i krótko zagniatamy do połączenia składników. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na ok. 3 mm i wykładamy do formy do tarty o wyższych brzegach (posmarowaną masłem i wysypana bułka tartą). Ponownie schładzamy w lodówce 30 min. Ciasto nakłuwamy widelcem lub kładziemy na nie papier do pieczenia i wysypujemy np. fasolę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut i studzimy.
Nadzienie: Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz śmietan-fix i krótko miksujemy. Masę przekładamy na kruchy spód i schładzamy. Na wierzchu układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką. Smacznego :)