Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry deser na długie wieczory.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1494
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2377
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 692
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 306
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1494
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2377
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 692
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 306
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać, pokroić i zetrzeć lub zmiksować.
Następnie zalać ½ litra mleka i gotować około 20 minut. Odsączyć bardzo dokładnie na gęstym sicie, dodać jajka, cynamon, cukier, masło i resztę mleka i starannie wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć formę na tartę.
Po czym wyłożyć nadzienie dyniowe.
Wygładzić powierzchnię, nałożyć drugi kawałek ciasta i zlepić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.