Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta a wlasciwie kisz (quiche) z koprem wloskim w miodzie i z sosem serowym. Sos zawdziecza swój specjalny smak serkowi plesniowemu. Bardzo smaczne danie, proste i szybkie (nie liczac czasu pieczenia)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Składniki
Fenkul pokroic, zmieszac w foremce z 4 lyzkami oliwy i miodem. Piec ok. 45 min. w temp. 150° C Foremke na tarte wylozyc papierem do pieczenia, wlozyc plat ciasta, nakluc widelcem i piec ok. 15 min. w temp. 200° C. Nastepnie zmniejszyc temperature do 180° C, nalozyc na ciasto upieczony fenkul. Roztrzepac jajka, dodac mleko, ser i pokruszony ser plesniowy, doprawic pieprzem. Fenkul zalac sosem i piec w temp. 180° C ok. 30 min.
Podawac na cieplo np. z salata.