Do góry

Desery Przepis na:

Tarta z jabłkami i gruszkami

Przepis dnia 2009-09-16
Desery

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1400

Dodano: 14.09.2009

Odsłon: 14474

Pyszne, pachnące latem i cynamonem ciasto - dla wielbicieli wariacji na temat owoców.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować ciasto wg przepisu "Tarta z malinami" (zajrzyj do poprzedniego mojego przepisu).

  2. Kiedy ciasto sobie leżakuje w lodówce, obrać jabłka i gruszki i pokroić je w ósemki.

  3. Na podpieczone i podstudzone ciasto wylać krem przygotowany wg przepisu z "Tarty z malinami" (zamiast cytryny można użyć pomarańczy), ułożyć owoce. Całość posypać cynamonem.

  4. Piec ok. 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu - aż krem się ładnie zetnie.

  5. Smacznego - najpyszniejsze ciepłe. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 16 października 2009 Mogą być i same jabłka - też tak robiliśmy, a gatunek jabłek obojętny. Pozdrawiam. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 15 października 2009 A czy zamiast gruszek można użyć samych jabłek? i czy to mają być kwaśne jabłka typu szara reneta, czy zwykłe "do jedzenia"?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 15 września 2009 Wygląda przepysznie... Poprosze kawałeczek juz teraz! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 15 września 2009 Konsumujący stwierdzili, że lepsza od malinowej, bo w tamtej 'zgrzytały maliny'. ;) Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 15 września 2009 Wyśmienicie wygląda i zapewne tak smakuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń