Do góry

Desery Przepis na:

TARTA Z MALINAMI

Desery

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 23.08.2009

Odsłon: 10554

SZYBKA,SMACZNA,TANIA

Składniki

  • Na ciasto:
  • 35 DAG MĄKI
  • szczypta soli
  • 15 dag cukru pudru
  • 20 dag masła
  • 2 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY(22-PROC.)
  • NA MASĘ:
  • 100 ML KREMÓWKI (36-PROC.)
  • 30 DAG MALIN
  • łyżka miodu
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MĄKĘ PRZESIANĄ Z SOLĄ POSIEKAĆ Z MASŁEM,DODAĆ CUKIER PUDER, ŚMIETANĘ,SZYBKO ZAGNIEŚĆ CIASTO.ZAWINĄĆ W FOLIĘ,CHŁODZIĆ W LODÓWCE OKOŁO GODZINY.

  2. WYJĄĆ CIASTO,PODZIELIĆ NA POŁOWĘ.JEDNĄ CZĘŚCIĄ WYŁOŻYĆ FORMĘ.WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 10 MINUT.PRZESTUDZIĆ TARTĘ.

  3. KREMÓWKĘ UBIĆ NA SZTYWNO,DODAJĄC KOLEJNO ,MIÓD I MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ.

  4. NA PODPIECZONY SPÓD WYŁOŻYĆ MASĘ ŚMIETANOWĄ,A NA NIĄ OPŁUKANE I OSUSZONE MALINY.

  5. CAŁOŚĆ POSYPAĆ KRUSZONKĄ ZROBIONĄ Z RESZTY CIASTA,WSTAWIĆ PONOWNIE DO GORĄCEGO PIEKARNIKA I PIEC JESZCZE OKOŁO 30 MINUT

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń