Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna tarta, łatwa w przygotowaniu, doskonała na deser.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę + cukier + orzechy + zimne masło pokrojone w kostkę mieszać w mikserze do uzyskania konsystencji kruszonki, dorzucić żółtko .
¾ ciasta wysypać do formy (można wygładzić uciskając spodem szklanki), rozłożyć śliwki (lub inne wybrane owoce, tak by zakryły ciasto w formie) pokrojone w cząstki, przysypać resztą ciasta.
Piec w 200 stopniach Celsjusza przez 40-50 min, aż ciasto pięknie się zarumieni.