Do góry

Przekąski Przepis na:

Tartinki rybne!

Przepis dnia 2008-09-14
Przekąski

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4322

Dodano: 08.03.2008

Odsłon: 3243

Tartinki rybne są atrakcyjną przystawką na przyjęcie lub gdy po powrocie do domu chcemy szybko coś wszamać:)

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych paluszków rybnych (10 sztuk)
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka gęstej śmietany
  • szczypta soli
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 pszennego chleba z formy:)
  • DO DEKORACJI:
  • kilka listków sałaty
  • gałązka natki pietruszki
  • kilka plasterków cytryny
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paluszki rybne usmażyć na oleju. Część masła rozgrzać na patelni, dodać mąkę, przesmażyć nie rumieniąc. Odstawić z ognia, dodać chrzan, śmietanę, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać (sos powinien być gęsty). Chleb okroić ze skórki, miękisz pokroić na kromki, potem na paski szersze nić paluszki. Paski posmarować masłem, na każdy położyć rybny paluszek, spiąć wykałaczką, polać sosem. Tartinki ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Grzanki podawać na listkach sałaty, ozdobione cytryną i natką pietruszki. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panteraB2 15 lipca 2014 Zacznijmy od tego,czy wiesz co to są tartinki?
To małe kanapki z ... czym tylko chcesz,ale kanapki,a nie paluszki rybne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń