Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Przekąski

Autor: Obserwator

Przepisów i artykułów: 524 Ocena: 10982

Dodano: 05.01.2017

Odsłon: 9555

Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.

Składniki

  • 150 g wędzonego łososia na zimno
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 średni kiszony ogórek
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 awokado
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • sos winegret
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na cząstki. Koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Awokado obrałem, pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Przygotowałem sos vinaigrette.
    Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem szczyptą soli, pieprzem, dodałem łyżkę śmietany, bardzo delikatnie wymieszałem.
    Tak przygotowanym tatarem napełniłem obręcze ułożone na półmisku. Po usunięciu ich udekorowałem tatara częścią pokrojonego awokado.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 06 stycznia Moje ...boskie...avocado...uwielbiammmmm ;-) podpiszę wszystkie cyrografy...aby mieć zawsze dostęp do tego boskiego owocuuuu ;-) a tak serio...mega smaczne połączenie <3<3<3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń