Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki deserek do dobrej kawki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 124
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 124
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 586
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi i podpiec w temperaturze 250 stopni.
Owoce posypać kilkoma łyżkami cukru( nie rozgniatać owoców) wyłożyć na przestudzony placek.
Białka ubić z resztą cukru, wylać na owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia. Ciasto podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.